Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ziemniaki po lyońsku
Ziemniaki po lyońsku - składniki:
Ziemniaki po lyońsku - sposób przygotowania:
Ziemniaki ugotuj w mundurkach (10 minut). Odcedź, ostudź, pokrój w plastry. Cebulę zeszklij na oliwie z masłem. Włóż ziemniaki, przypraw solą i pieprzem, posyp natką i wymieszaj. Podziel na 4 porcje, ułóż na 4 podwójnie złożonych arkuszach folii aluminiowej i luźno zawiń. Pozostaw nieco miejsca dla uchodzącej pary. Przygotowane paczuszki połóż na gorących węglach i piecz 45-50 minut.
- 1 kg ziemniaków
- 2 cebule pokrojone w plasterki
- 2 łyżki masła
- 3 łyżki oliwy
- 1 łyżka posiekanej natki
- sól
- pieprz
Pyszne ziemniaczki w skorupkach
Informacje o Ziemniaki po lyońsku
-
Menu dnia z przysmakami z grilla
cytryny, oprósz solą i pieprzem. Takie paczuszki z ziemniaków możesz uzupełnić, dodając do nich na przykład umyte i krótko obgotowane kurki. Ziemniaki po lyońsku 1 kg ziemniaków 2 cebule pokrojone w plasterki 2 łyżki masła 3 łyżki oliwy 1 łyżka posiekanej natki sól pieprz Ziemniaki ugotuj w
-
Menu dnia ze złocistym kurczakiem
przygotować w piekarniku, rozgrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza. Pamiętaj, aby folię wokół nich zawinąć tak, by jej błyszcząca strona znajdowała się wewnątrz, a matowa na zewnątrz. Ziemniaki po lyońsku 1 kg ziemniaków 2 cebule (170 g) pokrojone w cienkie plasterki 2 łyżki masła 3 łyżki oliwy 1
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki