Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ziemniaki po lyońsku

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ziemniaki po lyońsku - składniki:
Ziemniaki po lyońsku - sposób przygotowania: Ziemniaki ugotuj w mundurkach (10 minut). Odcedź, ostudź, pokrój w plastry. Cebulę zeszklij na oliwie z masłem. Włóż ziemniaki, przypraw solą i pieprzem, posyp natką i wymieszaj. Podziel na 4 porcje, ułóż na 4 podwójnie złożonych arkuszach folii aluminiowej i luźno zawiń. Pozostaw nieco miejsca dla uchodzącej pary. Przygotowane paczuszki połóż na gorących węglach i piecz 45-50 minut.
Pyszne ziemniaczki w skorupkach

Informacje o Ziemniaki po lyońsku

  • Menu dnia z przysmakami z grilla

    Menu dnia z przysmakami z grilla

    cytryny, oprósz solą i pieprzem. Takie paczuszki z ziemniaków możesz uzupełnić, dodając do nich na przykład umyte i krótko obgotowane kurki. Ziemniaki po lyońsku 1 kg ziemniaków 2 cebule pokrojone w plasterki 2 łyżki masła 3 łyżki oliwy 1 łyżka posiekanej natki sól pieprz Ziemniaki ugotuj w

  • Menu dnia ze złocistym kurczakiem

    Menu dnia ze złocistym kurczakiem

    przygotować w piekarniku, rozgrzanym do temperatury 180 stopni Celsjusza. Pamiętaj, aby folię wokół nich zawinąć tak, by jej błyszcząca strona znajdowała się wewnątrz, a matowa na zewnątrz. Ziemniaki po lyońsku 1 kg ziemniaków 2 cebule (170 g) pokrojone w cienkie plasterki 2 łyżki masła 3 łyżki oliwy 1