Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pieczony pstrąg

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pieczony pstrąg - składniki:
Pieczony pstrąg - sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do 240 st. C Ziemniaki ułóż na blasze wyścielonej pergaminem, skrop oliwą, posól, popieprz, upiecz na złoty kolor (15 minut). Pstrągi umyj, osusz, ponacinaj skórkę w odstępach co 1-2 cm. Posmaruj oliwą, oprósz solą i pieprzem. Do środka włóż gałązki tymianku i plasterki cytryny, piecz 12-15 minut w tej samej temperaturze. W tym czasie zrób sos: wymieszaj chrzan ze śmietaną i orzechami, przypraw solą, pieprzem i sokiem cytrynowym. Ryby podawaj z sosem, ziemniakami oraz rukolą skropioną sokiem cytrynowym i oliwą. Rada: Ryby możesz także zawinąć w folię i upiec na grillu. Do tego podasz ziemniaki z ogniska, a zamiast sosu gotowy twarożek ziołowy lub ogórkowy. Pycha!

Informacje o Pieczony pstrąg

  • Sos dobrze utłuczony

    Sos dobrze utłuczony

    . Pieczony pstrąg z ostrym pesto Pesto: 1 mała suszona papryczka chilli   1 ząbek czosnku   2 szklanki listków bazylii lub natki pietruszki  

  • Bałkańskie przysmaki, krem czekoladowy bez mleka i białego cukru. Co kupić w dyskontach w tym tygodniu?

    Bałkańskie przysmaki, krem czekoladowy bez mleka i białego cukru. Co kupić w dyskontach w tym tygodniu?

    -czekoladową , roladki z masła orzechowego z suszonymi morelami lub babeczki z masłem orzechowym i dżemem (przepis - kliknij w zdjęcie). Wolicie wytrawne i słone dania? W takim razie wypróbujcie na przykład szaszłyki satay z kurczaka z sosem z orzeszków ziemnych lub pieczonego pstrąga z sosem

  • Nie tylko karp

    Nie tylko karp

    Na początku mogło być wiele innych rzeczy, ale początkujący kucharz bez obaw może zacząć od pstrąga. Ta ryba jest prosta w przygotowaniu i smaczna. Pieczony pstrąg z grzybami Składniki: 1 pstrąg (ok. 350 g) 100 g podgrzybków 100 g cebuli 5 g czosnku 1/4 pęczka świeżego koperku 1/4 pęczka

  • Grzyby na 5 sposobów. Przepisy na jesienne dania z grzybami

    Grzyby na 5 sposobów. Przepisy na jesienne dania z grzybami

    ;    Sos jest dodatkiem do smażonych, pieczonych czy nawet grillowanych mięs. Doskonale komponuje się z dziczyzną, wieprzowiną i wołowiną. Może być także dodatkiem do pieczonego pstrąga. Po drugie - makaronowe wariacje z grzybami