Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Jajka faszerowane czosnkiem niedźwiedzim

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (2 głosy)

Jajka faszerowane czosnkiem niedźwiedzim - składniki:
Jajka faszerowane czosnkiem niedźwiedzim - sposób przygotowania: Ugotuj jajka na twardo i ostudź je. Obierz jajka i przekrój wzdłuż na pół. Delikatnie wyciągnij żółtka i zmiksuj je z czosnkiem niedźwiedzim i majonezem. Dopraw do smaku solą. Wypełnij połówki jajek pastą z czosnku niedźwiedziego. Jajka z czosnkiem niedźwiedzim możesz ozdobić szczypiorkiem i rzodkiewką i podać na liściach czosnku niedźwiedziego. Przepis: Agata Anioł, współautorka bloga Kuchnia w Formie http://www.kuchniawformie.pl/. Jajka z czosnkiem niedźwiedzim to propozycja dania na wielkanocny stół. Czosnek niedźwiedzi ma wyrazisty smak, ale zdecydowanie mniej dominujący niż pospolity. Zatem bez obaw: nie będziemy zionąć ogniem przy świątecznym śniadaniu. Jajka poza tym, że świetnie smakują, to ładnie się też prezentują. Jajka z czosnkiem niedźwiedzim to alternatywa do wszelkich tradycyjnych faszerowanych jajek. Przepis prosty, kilka składników, a smak zupełnie inny niż znany nam do tej pory.
Jajka faszerowane guacamole