Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Panettone z kremem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Panettone z kremem - składniki:
  • 200 ml jogurtu greckiego lub bałkańskiego
  • 1 łyżeczka pasty waniliowej (lub ziarenka wydrążone z 1 laski wanilii)
  • skórka otarta z 2 cytryn
  • sok z 1 cytryny
  • 2 łyżki dobrej marmolady pomarańczowej ze skórką pomarańczową
  • 1 filiżanka ostudzonego espresso
  • 500 g gotowej babki panettone
Panettone z kremem - sposób przygotowania: Jogurt mieszamy z pastą waniliową, skórką i sokiem cytrynowym, marmoladą oraz espresso. Powstały krem wkładamy do zamrażalnika na 30 minut. Wyjmujemy, mieszamy i podajemy z kawałkami panettone. Jako dodatku możemy też użyć startej gorzkiej czekolady do posypania.