Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Smażony ozorek
Smażony ozorek - składniki:
Smażony ozorek - sposób przygotowania:
Ozór cielęcy lub wołowy bardzo dokładnie umyj. Zagotuj 1,5 litra wody, do wrzącej włóż ozór, dodaj oczyszczoną, obraną i umytą włoszczyznę. Gotuj do miękkości - co najmniej godzinę, nawet półtorej. Wyjmij ozór z wywaru, z jeszcze ciepłego zdejmij skórkę, mięso pokrój w plastry o grubości 1 cm. Przypraw do smaku solą i pieprzem, obtocz w mące, rozbitym jajku i tartej bułce. Plastry ozora smaż na mocno rozgrzanym maśle z obu stron na rumiano. Najlepszym dodatkiem jest sos chrzanowy.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki