Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Bajgle z rybą
Bajgle z rybą - składniki:
Bajgle z rybą - sposób przygotowania:
Rybę obtaczamy w mące, doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy i smażymy filety z obu stron (po 3-4 minuty), aż będą złociste i chrupiące. Groszek zalewamy wrzątkiem, blanszujemy 3-4 minuty, odcedzamy i miksujemy. Dodajemy resztę oliwy, sok z 1/2 cytryny, sól i pieprz do smaku. Bajgle przekrawamy, podgrzewamy (w piekarniku, w tosterze lub na patelni), następnie smarujemy grubo pastą z groszku. Na dwóch spodach układamy kawałki ryby, skrapiamy sokiem cytrynowym, przykrywamy wierzchami bajgli.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki