Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Bajgle z rybą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Bajgle z rybą - składniki:
Bajgle z rybą - sposób przygotowania: Rybę obtaczamy w mące, doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy i smażymy filety z obu stron (po 3-4 minuty), aż będą złociste i chrupiące. Groszek zalewamy wrzątkiem, blanszujemy 3-4 minuty, odcedzamy i miksujemy. Dodajemy resztę oliwy, sok z 1/2 cytryny, sól i pieprz do smaku. Bajgle przekrawamy, podgrzewamy (w piekarniku, w tosterze lub na patelni), następnie smarujemy grubo pastą z groszku. Na dwóch spodach układamy kawałki ryby, skrapiamy sokiem cytrynowym, przykrywamy wierzchami bajgli.