Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Słodko-kwaśna bagietka

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Słodko-kwaśna bagietka - składniki:
Słodko-kwaśna bagietka - sposób przygotowania: Steki lekko rozciągamy dłońmi i nacieramy sosem worcestershire, czosnkiem oraz oliwą z oliwek, oprószamy solą i pieprzem. Wkładamy na rozgrzany grill lub patelnię grillową i grillujemy po 4-5 minut z każdej strony. Obraną i opłukaną cebulę kroimy w plastry, skrapiamy oliwą i posypujemy obficie cukrem. Następnie karmelizujemy ją na patelni i odstawiamy. Myjemy i osuszamy rukiew, odrywamy liście. Gotowe steki przekładamy na talerz. Bagietkę kroimy wzdłuż na pół, smarujemy masłem, musztardą, układamy sałatę i steki. Na stekach kładziemy cebulę i przykrywamy górną częścią bagietki. Podajemy z piklami lub śliwkami z octu.