Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Tacosy z wołowiną i salsą pomidorowo-ogórkową
Tacosy z wołowiną i salsą pomidorowo-ogórkową - składniki:
Tacosy z wołowiną i salsą pomidorowo-ogórkową - sposób przygotowania:
Posiekany czosnek i cebulę oraz pokrojone w kostkę chorizo podsmażamy 5 minut na oliwie i przekładamy na talerz. Antrykot oprószamy solą i pieprzem, skrapiamy oliwą i smażymy na tej samej patelni po 5 minut z każdej strony, odwracając kilka razy. W czasie smażenia wlewamy tequilę, podpalamy, gasimy. Mięso przekładamy na talerz i odstawiamy na kilka minut. Kroimy w kostkę, mieszamy z chorizo, czosnkiem i cebulą. Przekładamy na patelnię i jeszcze chwilę smażymy, dodając starty ser i mieszając, aby się rozpuścił i skleił kawałki mięsa. Pomidory i ogórka kroimy w kostkę, siekamy połówkę chilli (usuwamy pestki, jeśli nie lubimy zbyt ostrych potraw), przekładamy wszystko do miski i skrapiamy sokiem z 1 limonki. Dodajemy połowę posiekanej kolendry, doprawiamy solą i pieprzem. Na środek każdej tortilli nakładamy porcję mięsa i łyżkę salsy, posypujemy resztą kolendry i posiekanego chilli, skrapiamy sokiem z drugiej limonki. Podajemy z greckim jogurtem.
Informacje o Tacosy z wołowiną i salsą pomidorowo-ogórkową
-
Pyszny żółty ser - nie tylko na kanapce
wołowiną i salsą pomidorowo-ogórkową 2 ząbki czosnku 2 cebule 200 g chorizo 3 łyżki oliwy 250 g antrykotu sól pieprz 100 ml tequili garść startego żółtego sera 2 pomidory 1 ogórek 1 papryczka chilli 2 limonki 1 pęczek kolendry 4 tortille 4 łyżki jogurtu greckiego Posiekany czosnek i cebulę
-
Ekspresowy obiad z mięsem - gotowy w pół godziny!
mięsem w 30 minut, a także na ciepłą kolację. Tacosy z wołowiną i salsą pomidorowo-ogórkową 2 ząbki czosnku 2 cebule 200 g chorizo 3 łyżki oliwy 250 g antrykotu sól pieprz 100 ml tequili garść startego żółtego sera (np. Manchego) 2 pomidory 1 ogórek 1 papryczka chilli 2 limonki 1 pęczek
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki