Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Chleb kukurydziany z pestkami dyni

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Chleb kukurydziany z pestkami dyni - składniki:
Chleb kukurydziany z pestkami dyni - sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy z solą i sodą, dodajemy pestki, płatki, cukier i kaszę kukurydzianą, dokładnie mieszamy. Ubijamy jajko z maślanką i powoli wlewamy do suchych składników, cały czas mieszając, aż powstanie miękkie ciasto. Wkładamy ciasto do natłuszczonej oliwą keksówki i wstawiamy do gorącego piekarnika (190 st. C) na 50-60 minut. Uwaga! To wariacja Stasia (który uwielbia chleb kukurydziany we wszelkiej postaci) na temat przepisu Delii Smith.
Zwiastun jesieni: krem z dyni