Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Parpadelle z Pawii

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Parpadelle z Pawii - składniki:
Parpadelle z Pawii - sposób przygotowania: Łososia pokrój w paski. Pomidor sparz, obierz, usuń pestki, a miąższ pokrój w kostkę. Z papryczki także usuń pestki, strąk posiekaj. Rozgrzej masło, zeszklij posiekany czosnek i cebulę. Dodaj szparagi pokrojone na kawałki, łososia i pomidora. Wlej śmietanę, mieszając, gotuj 10 minut na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Dodaj papryczkę, koperek, porwane na kawałki listki bazylii i sól. Makaron ugotuj al dente, osącz i wymieszaj z sosem. Posyp parmezanem. Rada: Lombardczycy znają setki sposobów przyrządzania szparagów. Uwielbiają zielone, podobnie jak starożytni Grecy i Rzymianie.