Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Poncz na rumie
Poncz na rumie - składniki:
Poncz na rumie - sposób przygotowania:
Zrób syrop: na patelni podgrzej cukier z dwiema szklankami wody, cały czas mieszając. Delikatnie zagotuj, podgrzewaj na mocnym ogniu przez 2 minuty, mieszając aż cukier się rozpuści. Odstaw na bok do wystygnięcia. W dużej misce lub dzbanie połącz soki owocowe ze schłodzonym syropem cukrowym, rumem i Grenadyną, dobrze mieszając. Dodaj bitter i gałke muszkatołową. Podawaj w wysokiej szklance pełnej lodu i ozdób plastrami pomarańczy. Poncz na rumie to gwarancja udanej imprezy!
- (Składniki na 10 koktajli)
- 225g bardzo drobnego cukru
- 225ml soku z limonki lub cytryny
- sok z dwóch pomarańczy
- 800 ml ciemnego rumu
- 3 łyżki stołowe Grenadyny
- 4 krople Angostura bitter
- pół łyżeczki startej gałki muszkatowej
- dużo kostek lodu
- drobno pokrojona pomarańcza
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki