Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Plyndze ziemniaczane
Plyndze ziemniaczane - składniki:
Plyndze ziemniaczane - sposób przygotowania:
Umyj i obierz ziemniaki oraz cebulę, zetrzyj na tarce o małych oczkach. Do ziemniaczano-cebulowej masy dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, wbij jajko, dodaj mąkę, wymieszaj i porządnie przypraw do smaku. Łyżką nabieraj ciasto i kładź małe porcje na gorący tłuszcz (smalec albo olej). Lekko je spłaszczaj, tak aby powstały placuszki. Usmaż z obu stron na rumiano, podawaj od razu po zdjęciu z patelni.
- 75 dag ziemniaków
- 3 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 1 jajko
- 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej
- sól
- pieprz
- tłuszcz do smażenia
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki