Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Berlińska zupa ziemniaczana
Berlińska zupa ziemniaczana - składniki:
Berlińska zupa ziemniaczana - sposób przygotowania:
Ziemniaki obierz, pokrój na kawałki. Obierz i pokrój włoszczyznę. Posiekaj cebule. Boczek pokrój na kawałeczki. W garnku rozgrzej olej, zeszklij cebulę i 2/3 boczku. Dodaj ziemniaki i włoszczyznę, smaż przez chwilę. Wlej bulion, dodaj 2 gałązki majeranku. Zagotuj, zmniejsz ogień, gotuj bez przykrywki około 15 minut. Resztę boczku wysmaż na chrupko na suchej patelni. Z zupy wyjmij gałązki majeranku, całość zmiksuj i połącz ze śmietaną. Zagotuj jeszcze raz, przypraw, posyp listkami majeranku i skwarkami z boczku.
- 50 dag ziemniaków
- 1 pęczek włoszczyzny
- 2 cebule
- 10 dag wędzonego boczku
- 1 łyżka oleju
- 800 ml bulionu warzywnego
- 5 gałązek majeranku
- 100 ml kremówki
- sól
- pieprz
Informacje o Berlińska zupa ziemniaczana
-
Menu dnia z sernikiem z czekoladą
muffiny znakomicie pasują do gęstych zup, np. zupy krem z porów lub berlińskiej zupy ziemniaczanej . Zobacz przepis na: Muffiny rozmarynowo-cebulowe Black Red White Forma na ba... Foremki na babeczki z piker... Foremki urodzinowe na babec... Sprawdź ceny
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki