Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Berlińska zupa ziemniaczana

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Berlińska zupa ziemniaczana - składniki:
Berlińska zupa ziemniaczana - sposób przygotowania: Ziemniaki obierz, pokrój na kawałki. Obierz i pokrój włoszczyznę. Posiekaj cebule. Boczek pokrój na kawałeczki. W garnku rozgrzej olej, zeszklij cebulę i 2/3 boczku. Dodaj ziemniaki i włoszczyznę, smaż przez chwilę. Wlej bulion, dodaj 2 gałązki majeranku. Zagotuj, zmniejsz ogień, gotuj bez przykrywki około 15 minut. Resztę boczku wysmaż na chrupko na suchej patelni. Z zupy wyjmij gałązki majeranku, całość zmiksuj i połącz ze śmietaną. Zagotuj jeszcze raz, przypraw, posyp listkami majeranku i skwarkami z boczku.

Informacje o Berlińska zupa ziemniaczana

  • Menu dnia z sernikiem z czekoladą

    Menu dnia z sernikiem z czekoladą

    muffiny znakomicie pasują do gęstych zup, np. zupy krem z porów lub berlińskiej zupy ziemniaczanej .  Zobacz przepis na: Muffiny rozmarynowo-cebulowe Black Red White Forma na ba... Foremki na babeczki z piker... Foremki urodzinowe na babec... Sprawdź ceny