Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zupa z makaronem ryżowym
Zupa z makaronem ryżowym - składniki:
Zupa z makaronem ryżowym - sposób przygotowania:
Makaron zalej gorącą wodą i odstaw na 10 minut. Posiekaj listki i łodyżki kolendry, korzenie odłóż. Kapustę pokrój w paski. Czosnek przełóż do moździerza, dodaj korzenie kolendry, sól i pieprz. Rozgnieć na pastę. Mięso przypraw solą i pieprzem. Zagotuj litr wody z bulionem i pastą z czosnku i kolendry. Z mięsa ulep klopsiki, wkładaj je do wrzącej zupy, gotuj 2 minuty. Dodaj kapustę, makaron i sos rybny, gotuj minutę. Posyp pieprzem i kolendrą.
- 10 dag makaronu ryżowego
- 2 gałązki kolendry (z korzeniem)
- 5 liści kapusty pekińskiej
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- 25 dag mieszanego mięsa mielonego
- 2 łyżki granulowanego bulionu wołowego (lub 2 kostki bulionowe)
- 3 łyżki sosu rybnego
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki