Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Płonący kurczak z kurkami
Płonący kurczak z kurkami - składniki:
Płonący kurczak z kurkami - sposób przygotowania:
Kurczaka nacieramy solą i pieprzem, nacinamy w kilku miejscach i faszerujemy słoniną pociętą w słupki; obsmażamy na oliwie na złoto. Cebule kroimy w piórka, kurki na kawałki. Smażymy w gęsiarce na maśle, aż zmiękną. Dodajemy rosół, wino i zioła. Wkładamy kurczaka i dusimy, aż będzie miękki, a sos zgęstnieje (ok. 30 minut). Wyjmujemy kurczaka. Sos zagęszczamy śmietaną. Oblewamy kurczaka brandy i podpalamy. Podajemy z sosem.
Informacje o Płonący kurczak z kurkami
-
4 rzeczy, które w tym tygodniu warto kupić w dyskontach [CZĘŚĆ 4]
obiad polecamy z kolei prostego do wykonania kurczaka pieczonego w ziołach lub trochę trudniejszego - kurczaka faszerowanego . Nieco bardziej zaawansowanym kucharzom proponujemy płonącego kurczaka z kurkami (w końcu sezon wciąż trwa). Klasyczny rosół [Jakub Kuroń gotuje] Jeśli nie jecie mięsa
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki