Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kluchy na łachu
Kluchy na łachu - składniki:
Kluchy na łachu - sposób przygotowania:
Utrzyj drożdże z 1/2 łyżeczki cukru, łyżką ciepłego mleka i łyżką mąki. Odstaw w ciepłe miejsce, aby drożdże zaczęły pracować. Przesiej na stolnicę resztę mąki, pośrodku zrób dołek. Wlej resztę mleka i wyrośnięte drożdże, wbij jajka. Posól i wyrabiaj, aż w cieście pojawią się pęcherzyki powietrza. Wtedy wlej stopione masło i wyrabiaj, aż ciasto odejdzie od ręki. Pozostaw w cieple, aby wyrosło. W garnku zagotuj wodę, przykryj lnianą ściereczką i obwiąż sznurkiem, tak aby ściereczka była napięta. Z ciasta ulep kulki, ułóż je na ściereczce, przykryj (np. miską). Gotuj 20 minut. Podawaj do kaczki z modrą kapustą.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki