Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Nerki jagnięce

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Nerki jagnięce - składniki:
  • 50 dag nerek jagnięcych (lub cielęcych)
  • mleko do namoczenia nerek
  • 5 ząbków czosnku
  • posiekana natka
  • 5 dag masła
  • 20 ml koniaku
  • sól i pieprz
Nerki jagnięce - sposób przygotowania: Nerki oczyść z błon i tłuszczu, podziel na mniejsze kawałki. Przepłucz pod bieżącą, zimną wodą, zalej mlekiem i odstaw na 24 godziny. W tym czasie 3 razy zmieniaj mleko. Osuszone nerki usmaż na rozgrzanym maśle, dodając drobno posiekany czosnek i posiekaną natkę. Możesz podawać z bagietką.