Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Klopsiki rybne

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Klopsiki rybne - składniki:
Klopsiki rybne - sposób przygotowania: Dorsza miksujemy w blenderze razem z obranymi krewetkami. Siekamy pora, chilli (pestki wyrzucamy, jeśli nie lubimy zbyt ostrych potraw) i kolendrę. Posiekane składniki dodajemy do masy rybnej,  skrapiamy sokiem z jednej limonki, wbijamy jajko, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy, zwilżonymi dłońmi formujemy kulki, lekko je spłaszczając. Posypujemy sezamem i smażymy na oliwie, po 2 minuty z każdej strony. Podajemy z cząstkami limonki. Klopsiki możemy też podać zawinięte w sałatę z kawałkami mango.
Spaghetti z klopsami mięsnymi i sosem pomidorowym

Informacje o Klopsiki rybne

  • Zupa rybna, czyli pozdrowienia z Norwegii

    Zupa rybna, czyli pozdrowienia z Norwegii

      1 porcja klopsików rybnych   sól, świeżo mielony biały pieprz   250 ml kremówki   ewentualnie: 1 łyżka mąki, do

  • Gotuj sprytnie - pyszne danie, mały wysiłek

    Gotuj sprytnie - pyszne danie, mały wysiłek

    razem mieszamy, dodajemy kiełki i rukolę. Polewamy sosem - czyli oliwą wymieszaną z octem i posiekanym czosnkiem. W razie potrzeby wszystko przyprawiamy solą i pieprzem. Autor: Maria Szkop Zamiast przyrządzać klopsiki mięsne, możesz zaskoczyć bliskich aromatycznymi, lekko pikantnymi klopsikami

  • Szybkie przekąski na weekend - 8 pysznych przepisów

    Szybkie przekąski na weekend - 8 pysznych przepisów

    P... Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? Sprawdź ceny ? źródło: Okazje.info Klopsiki rybne 200 g filetu z dorsza 8 krewetek 1 por 1 papryczka chilli 1 pęczek kolendry 3 limonki 1 jajko sól pieprz 2 łyżki sezamu 3-4 łyżki oliwy Dorsza miksujemy w blenderze razem z

  • Dorsz na 9 sposobów

    Dorsz na 9 sposobów

    awokado z klopsikami rybnymi 2 szalotki 1 łyżka masła 750 ml rosołu warzywnego 2 dojrzałe awokado sok z połówki cytryny przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa, czerwona papryka w proszku 250 g filetów z dorsza 1 żółtko 1 łyżka gęstej śmietany sól biały pieprz 1 l wody 1 pęczek koperku