Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Łosoś w sosie pomarańczowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Łosoś w sosie pomarańczowym - składniki:
Łosoś w sosie pomarańczowym - sposób przygotowania: Łososia skrop sokiem cytrynowym, oprósz solą i pieprzem. Pomarańczę sparz i osusz, połowę cieniutko obierz, a skórkę pokrój w paseczki. Potem obierz pomarańczę do końca i powycinaj fileciki. Ułóż je w natłuszczonej formie, na pomarańczach umieść ryby. Utrzyj mikserem śmietanę z sosem rybnym rozprowadzonym łyżką gorącej wody, sokiem i skórką z pomarańczy. Wymieszaj z zielonym pieprzem. Sosem polej ryby, zapiekaj 20 minut w temp. 200 st. C (na środkowym poziomie piekarnika). Przed podaniem udekoruj paseczkami skórki pomarańczowej. Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz, wrzuć na patelnię z rozgrzanym masłem, wsyp koperek. Duś przez chwilkę, mieszając, aby ziemniaki pokryły się koperkiem. Podawaj do ryb.