Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Francuska pizza do brydża

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Francuska pizza do brydża - składniki:
Francuska pizza do brydża - sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Rozmrożone ciasto rozwałkuj, przełóż na blachę, przykryj pergaminem i obciąż warstwą fasoli. Piecz 10 minut. Rozmroź szpinak na małym ogniu, odparuj wodę i przypraw solą, pieprzem, czosnkiem i gałką muszkatołową. Zdejmij z ognia, dodaj jajka i śmietanę. Z ciasta wysyp fasolę, zdejmij papier. Podpieczony spód posmaruj szpinakiem, obłóż serem i pomidorami, posyp tymiankiem - najlepiej świeżym. Zapiekaj 15-20 minut.
Pizza mojego włoskiego kochanka 2014