Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zupa szczawiowa z wędzoną makrelą

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zupa szczawiowa z wędzoną makrelą - składniki:
Zupa szczawiowa z wędzoną makrelą - sposób przygotowania: Przygotowujemy wywar: włoszczyznę myjemy, obieramy i wraz ze szkieletami wkładamy do garnka, zalewając taką ilością wody, aby wszystko było przykryte. Gotujemy 2-3 godziny, cedzimy wywar. Dodajemy do niego oczyszczony i pokrojony szczaw, gotujemy 15 minut, aż zmięknie. Zupę doprawiamy solą i pieprzem. Usuwamy ości z makreli, rozrywamy mięso na kawałki. Jajka kroimy w ćwiartki. Do zupy wkładamy jajka i rybę. Przed podaniem dodajemy koperek i śmietanę.

Informacje o Zupa szczawiowa z wędzoną makrelą

  • Zupa szczawiowa - smak lata!

    Zupa szczawiowa - smak lata!

    szczawiowa z wędzoną makrelą Potrzebne składniki: 1 pęczek włoszczyzny 1/2 kg szkieletów z dorsza lub innej białej ryby 2 pęczki szczawiu sól pieprz 1 duża wędzona makrela 4 jajka 2 łyżki posiekanego koperku 4 łyżki śmietany 18% Sposób przygotowania: Przygotowujemy wywar - włoszczyznę myjemy, obieramy i wraz