Lody czekoladowe
Informacje o Lody czekoladowe
-
Wakacyjne przysmaki pod lupą. Poznaj prawdziwe oblicze lodów
;zabajone, whishy, malaga; bakalie, wanilia, kakao dla uzyskania lodów czekoladowych. W domu również możesz przygotować lody i nie musisz kupować do tego specjalnej maszynki. Oto prosty przepis na ten przysmak. Fot. Paweł Kiszkiel / AG SEMIFREDDO JOGURTOWE - składniki: cytryna 400 g jogurtu
-
Halloween z Meksyku rodem
kwadranse zajmie wam przygotowanie pysznego farszu do tradycyjnych tacos na bazie krewetek i ananasa z aromatycznym tymiankiem i kolendrą. Świetnym dodatkiem do krakersów, nachos czy mini kanapeczek będzie meksykańska pasta z czerwonej fasoli. Do tego tradycyjna, orzeźwiająca tequilla, a na deser lody
-
Pierwsza Komunia
mówi, że nie wolno jeść między posiłkami. Proboszcz puścił do mnie oko. - Niani nic nie powiemy. Zamówił ogromne, pyszne lody czekoladowe i patrzył rozbawiony, jak jem. - Smakują ci, prawda? - zapytał, a potem dodał: - Powiedz mi, jak się teraz czujesz? - Bardzo dobrze, jestem szczęśliwa
-
Najlepsze ciasta z letnimi owocami
porcją ciasta przykryj jabłka. Sklej brzegi spodu i wierzchu ciasta. Posmaruj jajkiem i posyp cukrem. Piecz 30 minut. Źródło: Miesięcznik Kuchnia Was też tak bardzo cieszy nadchodzący sezon na gruszki? To piękne, złociste ciasto podawaj na ciepło z lodami czekoladowymi lub na zimno z bitą śmietaną i
-
Desery lodowe - na upały i letnie przyjęcia
sztuk): 250 ml lodów czekoladowych 250 g gorzkiej czekolady (min. 70 proc. kakao) 1 szklanka (250 ml) śmietanki 30-36 proc. 2 i 1/2 łyżki cukru pudru kakao do obtoczenia kulek Łyżką do herbaty lub do melona z lodów przygotuj małe kulki lodowe i wstaw do zamrażalnika na min. 1 godzinę - muszą być
-
Uczta dla dwojga
do gorącego (180°C) piekarnika i piec ok. 50 min. Podawać na ciepło z lodami czekoladowymi lub na zimno z bitą śmietaną i startą czekoladą. Źródło: Ugotuj.to Zdrowa, pyszna i lekka szarlotka idealna na lato. Z bezglutenową mąką kukurydzianą, z ksylitolem zamiast cukru
-
Jedzenie na poprawę nastroju
lodów czekoladowych 250 g gorzkiej czekolady (min. 70 proc. kakao) 1 szklanka (250 ml) śmietanki 30-36 proc. 2 i 1/2 łyżki cukru pudru kakao do obtoczenia kulek Łyżką do herbaty lub do melona z lodów przygotuj małe kulki lodowe i wstaw do zamrażalnika na min. 1 godzinę - muszą być mocno zmrożone
-
Co jeść we wrześniu?
imbir i odrobina goździków i cynamonu zaostrzą łagodne i słodziutkie gruszki. Podawaj na ciepło z lodami czekoladowymi lub na zimno z bitą śmietaną i startą czekoladą. Szklanka mąki łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 20 dag zimnego masła 15 dag drobnego cukru łyżka świeżo
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki