Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ciastka śledziowe
Ciastka śledziowe - składniki:
Ciastka śledziowe - sposób przygotowania:
Szklimy cebulę z tymiankiem na maśle (10 minut na małym ogniu). Zdejmujemy skórę z filetów, mięso kroimy na kawałeczki. Dodajemy do uduszonej cebuli z tymiankiem, mieszamy ze śmietaną, przyprawiamy do smaku. Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C. Rozwałkowujemy ciasto do wymiarów 40 x 30 cm. Rozkładamy na nim nadzienie, pozostawiając wolne wąskie paski na brzegach, które smarujemy roztrzepanym jajkiem. Zwijamy w rulon od węższej strony, brzegi podwijamy pod spód i sklejamy. Wierzch ciasta smarujemy resztą jajka, rulon kroimy na 12-14 plastrów. Układamy na wyścielonej pergaminem blasze, lekko spłaszczamy i pieczemy 30 minut, aż ciasto uzyska złoty kolor.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki