Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Chińska zupa z białą rzodkwią i mięsem
Chińska zupa z białą rzodkwią i mięsem - składniki:
Chińska zupa z białą rzodkwią i mięsem - sposób przygotowania:
Boczek (w całości) i kawałki kurczaka zalewamy bulionem drobiowym i gotujemy, odszumowując w razie konieczności. Gdy płyn zacznie wrzeć, łyżką cedzakową wyjmujemy kurczaka. Następnie zmniejszamy ogień i gotujemy boczek jeszcze ok. 30 minut, aż zacznie puszczać sok. Wyjmujemy boczek, studzimy i kroimy w cienkie kwadratowe kawałki, a bulion odcedzamy. Rzodkiew kroimy na plasterki zbliżone wielkością do kawałków boczku, a imbir na drobne talarki. W woku rozgrzewamy olej, do-dajemy imbir oraz rozgniecione ziarna pieprzu i krótko smażymy. Wlewamy wino oraz bulion, wrzucamy rzodkiew i boczek. Gdy wywar zacznie wrzeć, gotujemy go jeszcze przez chwilę na małym ogniu. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem, a przed podaniem dodajemy listki świeżej kolendry.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki