Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Karlsbadzki tort cynamonowy

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Karlsbadzki tort cynamonowy - składniki:
Karlsbadzki tort cynamonowy - sposób przygotowania: Posiekaj gorzką czekoladę. Migdały upraż na suchej patelni. Ostudź, połącz z mąką i proszkiem do pieczenia. Utrzyj masło z cukrem pudrem. Nie przerywając ucierania, dodawaj kolejno żółtka, przesypując je cynamonem, potem gorzką czekoladę i migdały z mąką. Na koniec połącz ciasto z ubitymi białkami (pianę dodawaj porcjami, bo ciasto opadnie). Napełnij tortownicę wyłożoną pergaminem, piecz godzinę w temp. 170-180 st. C. Wyjmij z formy, ostudź, posmaruj podgrzaną konfiturą. Wierzch i boki posyp grubymi wiórami mlecznej czekolady.