Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Gulyasleves

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Gulyasleves - składniki:
Gulyasleves - sposób przygotowania: Cebulę posiekaj, usmaż na oleju, posyp słodką papryką, wymieszaj. Mięso pokrój w kostkę, dodaj do cebuli, zwiększ płomień. Przypraw solą i pieprzem, duś pod przykryciem we własnym sosie (jeśli będzie to konieczne, wlej trochę wody). Gdy mięso będzie prawie miękkie, dolej tyle wody, ile chcesz mieć zupy, i dorzuć ziemniaki pokrojone w kostkę, marchewkę pokrojoną w plasterki oraz pietruszkę w całości. Dodaj kminek i czosnek. Możesz też włożyć zieloną paprykę (bez nasionek) i całego pomidora. Gdy jarzyny będą miękkie, wyjmij pietruszkę, paprykę i pomidora. Od razu podawaj. Jeśli ktoś lubi ostrzejsze dania, może dorzucić czuszkę pokrojoną w cienkie plasterki. Zamiast mięsa można dać 4 parówki (podsmażone i pokrojone w plasterki) lub podobną ilość podsmażonej kiełbasy pokrojonej w kostkę. Pod koniec gotowania można dodać do gulaszu pokrojone w kostkę ziemniaki lub domowe galuszki.