Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Łosoś burak poziomka
Łosoś burak poziomka - składniki:
Łosoś burak poziomka - sposób przygotowania:
Oczyszczony filet (ze skórą) układamy na blaszce, doprawiamy solą, odstawiamy na 15 minut. Mielemy liofilizowane buraki, poziomki igoździki. Mieszanką oprószamy przez sitko filet z łososia, zostawiamy na 10 minut. W garnku rozpuszczamy wosk pszczeli (nie przekraczając temperatury 76°C) i zalewamy nim filet, ruszając blachą tak, by łosoś pokrył się kilkoma warstwami wosku. Czekamy 30 minut, następnie wstawiamy do lodówki na godzinę. Przed podaniem zdejmujemy twardy wosk ikroimy rybę ostrym nożem na porcje.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki