Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Łosoś burak poziomka

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Łosoś burak poziomka - składniki:
Łosoś burak poziomka - sposób przygotowania: Oczyszczony filet (ze skórą) układamy na blaszce, doprawiamy solą, odstawiamy na 15 minut. Mielemy liofilizowane buraki, poziomki igoździki. Mieszanką oprószamy przez sitko filet z łososia, zostawiamy na 10 minut. W garnku rozpuszczamy wosk pszczeli (nie przekraczając temperatury 76°C) i zalewamy nim filet, ruszając blachą tak, by łosoś pokrył się kilkoma warstwami wosku. Czekamy 30 minut, następnie wstawiamy do lodówki na godzinę. Przed podaniem zdejmujemy twardy wosk ikroimy rybę ostrym nożem na porcje.