Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Żeberka jagnięce w ziołach

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Żeberka jagnięce w ziołach - składniki:
Żeberka jagnięce w ziołach - sposób przygotowania: Żeberka przypraw solą i pieprzem. Obsmaż na rozgrzanej oliwie z obu stron. Następnie umieść w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni i piecz przez 12 minut. Po 8 minutach żeberka posmaruj musztardą. W międzyczasie na maśle podsmaż cebulę i czosnek. Po chwili dodaj zioła, sól, pieprz i bułkę tartą. Przygotowaną pastą posmaruj jagnięcinę i wstaw ponownie do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni. Piecz maksymalnie 3-5 minut. Żeberka można piec  w temperaturze 90 stopni przez 1 godzinę.
Żeberka - HAPS of cards. Walka o stołek!