Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Żeberka jagnięce w ziołach
Żeberka jagnięce w ziołach - składniki:
Żeberka jagnięce w ziołach - sposób przygotowania:
Żeberka przypraw solą i pieprzem. Obsmaż na rozgrzanej oliwie z obu stron. Następnie umieść w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni i piecz przez 12 minut. Po 8 minutach żeberka posmaruj musztardą. W międzyczasie na maśle podsmaż cebulę i czosnek. Po chwili dodaj zioła, sól, pieprz i bułkę tartą. Przygotowaną pastą posmaruj jagnięcinę i wstaw ponownie do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190 stopni. Piecz maksymalnie 3-5 minut. Żeberka można piec w temperaturze 90 stopni przez 1 godzinę.
Żeberka - HAPS of cards. Walka o stołek!
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki