Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Polędwica cielęca marynowana w czerwonym winie D.O.P. Ribera del Duero
Polędwica cielęca marynowana w czerwonym winie D.O.P. Ribera del Duero - składniki:
Polędwica cielęca marynowana w czerwonym winie D.O.P. Ribera del Duero - sposób przygotowania:
Przygotowanie marynaty z wina D.O.P. Ribera del Duero mieszając następujące składniki: wino, oliwa (20g), biały pieprz i estragon. Osolony i obsypany pieprzem antrykot należy zanurzyć w marynacie i zamknąć w woreczku. Pozostawić na 30 minut. Wyjąć antrykot z worka, zachować marynatę. Usmażyć antrykot na gorącej patelni posmarowanej oliwą z oliwek Virgen Extra. Po usmażeniu mięsa wlewamy marynatę z czerwonego wina D.O.P. Ribera del Duero i wkładamy całość do piekarnika na 5 minut. Na koniec układamy na talerzu mięso polane przecedzonym przez sitko sosem.
- 1 polędwica 200 gramowego antrykotu
- 30 g oliwy z oliwek Virgen Extra D.O.P. Baena
- 50 g czerwonego wina D.O.P. Ribera del Duero
- 5 g mielonego białego pieprzu
- 10 g estragonu
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki