Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Polędwica cielęca marynowana w czerwonym winie D.O.P. Ribera del Duero

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Polędwica cielęca marynowana w czerwonym winie D.O.P. Ribera del Duero - składniki:
Polędwica cielęca marynowana w czerwonym winie D.O.P. Ribera del Duero - sposób przygotowania: Przygotowanie marynaty z wina D.O.P. Ribera del Duero mieszając następujące składniki: wino, oliwa (20g), biały pieprz i estragon. Osolony i obsypany pieprzem antrykot należy zanurzyć w marynacie i zamknąć w woreczku. Pozostawić na 30 minut. Wyjąć antrykot z worka, zachować marynatę. Usmażyć antrykot na gorącej patelni posmarowanej oliwą z oliwek Virgen Extra. Po usmażeniu mięsa wlewamy marynatę z czerwonego wina D.O.P. Ribera del Duero i wkładamy całość do piekarnika na 5 minut. Na koniec układamy na talerzu mięso polane przecedzonym przez sitko sosem.