Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Zając w czarnym sosie
Zając w czarnym sosie - składniki:
Zając w czarnym sosie - sposób przygotowania:
Pokrojonego i umytego zająca natrzyj solą i odstaw na 2-3 godziny. Następnie obsmaż go na maśle, przełóż do rondla. Mięso obłóż poszatkowanymi jarzynami i posiekaną cebulą, posyp jałowcem, podlej winem i rosołem, duś ok. godziny. Przygotuj sos: obierz, opłucz i pokrój marchew oraz seler. Krótko je obgotuj i osącz na sicie. Boczek pokrój w kostkę. Gotowego zająca wyjmij z garnka, sos z duszenia przetrzyj przez sito, włóż do niego mięso, boczek oraz gotowane jarzyny i duś jeszcze przez pół godziny.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki