Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Zając w czarnym sosie

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Zając w czarnym sosie - składniki:
Zając w czarnym sosie - sposób przygotowania: Pokrojonego i umytego zająca natrzyj solą i odstaw na 2-3 godziny. Następnie obsmaż go na maśle, przełóż do rondla. Mięso obłóż poszatkowanymi jarzynami i posiekaną cebulą, posyp jałowcem, podlej winem i rosołem, duś ok. godziny. Przygotuj sos: obierz, opłucz i pokrój marchew oraz seler. Krótko je obgotuj i osącz na sicie. Boczek pokrój w kostkę. Gotowego zająca wyjmij z garnka, sos z duszenia przetrzyj przez sito, włóż do niego mięso, boczek oraz gotowane jarzyny i duś jeszcze przez pół godziny.