Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Polędwiczka z czerwoną konfiturą
Polędwiczka z czerwoną konfiturą - składniki:
Polędwiczka z czerwoną konfiturą - sposób przygotowania:
Przygotowujemy konfiturę: na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy, wkładamy obraną i pokrojoną w półplasterki cebulę, szklimy. Dodajemy wino, żurawiny, wiśnie, miód i szczyptę majeranku, dusimy na małym ogniu, aż wino odparuje. Z reszty oliwy, posiekanego czosnku, papryki i majeranku przygotowujemy marynatę. Wkładamy do niej polędwiczki na co najmniej 6 godzin (najlepiej na dobę). Wyjmujemy z marynaty, pieczemy godzinę w 170 st. C. Podajemy z konfiturą.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki