Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Fasolka z parówkami w sosie pomidorowym

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Fasolka z parówkami w sosie pomidorowym - składniki:
Fasolka z parówkami w sosie pomidorowym - sposób przygotowania: Fasolkę opłucz, obierz z łyka, ugotyj na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedź, ale wody nie wylewaj. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Parówki obierz z osłonek, pokrój na kawałki i chwilę smaż z cebulą. Dodaj koncentrat pomidorowy, pieprz, sól i paprykę oraz pół szklanki wody, w której gotowała się fasolka. Wymieszaj i wrzuć do sosu odcedzoną fasolkę, podgrzej. Jeśli sos jest zbyt rzadki, dodaj nieco więcej koncentratu.Przepis pani Agnieszki Mazur z Krakowa.