Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Fasolka z parówkami w sosie pomidorowym
Fasolka z parówkami w sosie pomidorowym - składniki:
Fasolka z parówkami w sosie pomidorowym - sposób przygotowania:
Fasolkę opłucz, obierz z łyka, ugotyj na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedź, ale wody nie wylewaj. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Parówki obierz z osłonek, pokrój na kawałki i chwilę smaż z cebulą. Dodaj koncentrat pomidorowy, pieprz, sól i paprykę oraz pół szklanki wody, w której gotowała się fasolka. Wymieszaj i wrzuć do sosu odcedzoną fasolkę, podgrzej. Jeśli sos jest zbyt rzadki, dodaj nieco więcej koncentratu.Przepis pani Agnieszki Mazur z Krakowa.
- 1/2 kg fasolki szparagowej (najlepsza jest zielona)
- masło
- 1 cebula
- 20 dag cienkich parówek
- 1 mała puszka koncentratu pomidorowego
- sól
- pieprz
- ostra papryka
- 1 łyżka mąki
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki