Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Piersi zapiekane z kiwi

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Piersi zapiekane z kiwi - składniki:
Piersi zapiekane z kiwi - sposób przygotowania: Mięso myjemy, osuszamy, każdą pierś dzielimy na pół, lekko rozbijamy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i białym pieprzem, przykrywamy i odstawiamy na 20 minut. Piersi delikatnie obsmażamy z obu stron na rozgrzanym na patelni oleju. Zmniejszamy ogień dominimum, przykrywamy patelnię i jeszcze chwilę smażymy. Obieramy kiwi, kroimy w ćwiartki, podsmażamy lekko na połowie masła. Obrany imbir ścieramy natarce o drobnych oczkach. W brytfance roztapiamy resztę masła, dolewamy śmietankę, podgrzewamy, dodajemy sherry. Gotujemy 5 minut na małym ogniu, mieszając, doprawiamy do smaku pieprzem, imbirem, sosem sojowym i solą. Piersi kurczaka oraz kiwi wkładamy do sosu, mieszamy i zapiekamy 15 minut w 200 st. C.