Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Piersi zapiekane z kiwi
Piersi zapiekane z kiwi - składniki:
Piersi zapiekane z kiwi - sposób przygotowania:
Mięso myjemy, osuszamy, każdą pierś dzielimy na pół, lekko rozbijamy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i białym pieprzem, przykrywamy i odstawiamy na 20 minut. Piersi delikatnie obsmażamy z obu stron na rozgrzanym na patelni oleju. Zmniejszamy ogień dominimum, przykrywamy patelnię i jeszcze chwilę smażymy. Obieramy kiwi, kroimy w ćwiartki, podsmażamy lekko na połowie masła. Obrany imbir ścieramy natarce o drobnych oczkach. W brytfance roztapiamy resztę masła, dolewamy śmietankę, podgrzewamy, dodajemy sherry. Gotujemy 5 minut na małym ogniu, mieszając, doprawiamy do smaku pieprzem, imbirem, sosem sojowym i solą. Piersi kurczaka oraz kiwi wkładamy do sosu, mieszamy i zapiekamy 15 minut w 200 st. C.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki