Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Kurki z migdałami
Kurki z migdałami - składniki:
Kurki z migdałami - sposób przygotowania:
Dobę wcześniej robimy "mleko": blendujemy (2-3 minuty) migdały z wodą. Odstawiamy na 24 godziny, odciskamy przez gazę do miseczki, zbierając do niej "mleko". Robimy mus z kurek: grzybki czyścimy, płuczemy i osuszamy, smażymy na maśle. Zagotowujemy śmietankę i dodajemy do niej kurki. Gotujemy 3 minuty. Listki żelatyny namaczamy na kilka minut w zimnej wodzie. Odciskamy i dodajemy do kurek, blendujemy, przecieramy przez sitko. Doprawiamy, wstawiamy na noc do lodówki. Kończymy danie: mus kurkowy ubijamy mikserem, aby go spulchnić i napowietrzyć, przekładamy do rękawa cukierniczego. Wyciskamy na każdy talerz po 4 kulki musu, posypujemy migdałami. Małe kurki czyścimy, myjemy i osuszamy, smażymy na maśle (w całości), kładziemy obok musu. Polewamy migdałowym mlekiem, dekorujemy pędami jodły, solimy i pieprzymy.
Jak oczyścić kurki, czyli grzyby bez zarzutu
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki