Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Szparagi marynowane w oleju z ziołami
Szparagi marynowane w oleju z ziołami - składniki:
Szparagi marynowane w oleju z ziołami - sposób przygotowania:
Szparagi myjemy, osuszamy, obieramy (jeśli używamy białych, to na całej długości). Odcinamy twarde dolne końce. Związujemy w pęczki i gotujemy (15-20 minut, w zależności od grubości szparagów) "na stojąco" w osolonej i posłodzonej wodzie z masłem. Ocet mieszamy z ziołami i ucieramy z olejem. Przyprawiamy pieprzem. Szparagi wkładamy do wysokich słoi, zalewamy marynatą, szczelnie zakręcamy i pozostawiamy na 2-3 dni w temperaturze pokojowej.
Wyrafinowane szparagi w cieście francuskim
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki