Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Szparagi marynowane w oleju z ziołami

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Szparagi marynowane w oleju z ziołami - składniki:
Szparagi marynowane w oleju z ziołami - sposób przygotowania: Szparagi myjemy, osuszamy, obieramy (jeśli używamy białych, to na całej długości). Odcinamy twarde dolne końce. Związujemy w pęczki i gotujemy (15-20 minut, w zależności od grubości szparagów) "na stojąco" w osolonej i posłodzonej wodzie z masłem. Ocet mieszamy z ziołami i ucieramy z olejem. Przyprawiamy pieprzem. Szparagi wkładamy do wysokich słoi, zalewamy marynatą, szczelnie zakręcamy i pozostawiamy na 2-3 dni w temperaturze pokojowej.
Wyrafinowane szparagi w cieście francuskim