Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Sorbet z buraków, czyli chłodny oddech listopada
Sorbet z buraków, czyli chłodny oddech listopada - składniki:
Sorbet z buraków, czyli chłodny oddech listopada - sposób przygotowania:
Buraki pieczemy (180 st. C), aż będą miękkie (ok. 1/2 godz). Następnie miksujemy wraz z sokiem jabłkowym. Dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy. Przekładamy do plastikowego naczynia i wstawiamy do zamrażalnika, mieszając co jakiś czas, aby masa nie zamarzła. Wyjmujemy pół godziny przed podaniem. Nakładamy do pucharków łyżką do lodów.
- 10 buraków
- 1 szklanka soku jabłkowego z kartonu
- 1/2 szklanki wytrawnego czerwonego wina
- 3 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej
- 1 łyżeczka startego imbiru
- 1/2 łyżeczki mielonej kolendry
- 2 czubate łyżki cukru pudru
- sól i pieprz do smaku
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki