Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Ozorek cielęcy na kaszy gryczanej z chrzanowym zabaione
Ozorek cielęcy na kaszy gryczanej z chrzanowym zabaione - składniki:
Ozorek cielęcy na kaszy gryczanej z chrzanowym zabaione - sposób przygotowania:
W metalowej misce mieszamy bulion z sokiem z cytryny i wodą odciśniętą z chrzanu. Dodajemy żółtka, przyprawiamy, stawiamy na parze (np. nad garnkiem z gotującą się wodą) i ubijamy. Gdy zabaione dobrze zgęstnieje, dodajemy połowę chrzanu, delikatnie mieszając. Na talerzu kładziemy obrany i pokrojony w plastry ozorek, obok zabaione, na które wysypujemy kaszę. Na wierzchu rozkładamy kurki, pokrojone w plasterki rzodkiewki, zieleninę i resztę chrzanu.
- 100 ml bulionu cielęcego
- sok z 1/2 cytryny
- 3 łyżki tartego chrzanu
- 2 żółtka
- sól
- pieprz
- 400 g ozorka cielęcego ugotowanego w bulionie cielęcym
- 8 łyżek prażonej kaszy gryczanej
- 12 niewielkich kurek (jeśli młode i zdrowe; mogą być na surowo)
- 4 rzodkiewki
- listki bazylii i oregano
- kiełki rzepy
- koperek
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki