Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Ozorek cielęcy na kaszy gryczanej z chrzanowym zabaione

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Ozorek cielęcy na kaszy gryczanej z chrzanowym zabaione - składniki:
Ozorek cielęcy na kaszy gryczanej z chrzanowym zabaione - sposób przygotowania: W metalowej misce mieszamy bulion z sokiem z cytryny i wodą odciśniętą z chrzanu. Dodajemy żółtka, przyprawiamy, stawiamy na parze (np. nad garnkiem z gotującą się wodą) i ubijamy. Gdy zabaione dobrze zgęstnieje, dodajemy połowę chrzanu, delikatnie mieszając. Na talerzu kładziemy obrany i pokrojony w plastry ozorek, obok zabaione, na które wysypujemy kaszę. Na wierzchu rozkładamy kurki, pokrojone w plasterki rzodkiewki, zieleninę i resztę chrzanu.