Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Podpiwek z soku brzozowego
Podpiwek z soku brzozowego - składniki:
Podpiwek z soku brzozowego - sposób przygotowania:
Na dno trzydziestolitrowej butli do wina wrzucamy skórkę od chleba, suszone owoce i rodzynki, zalewamy surowym sokiem - do pełna. Zatykamy zwiniętym kawałkiem szmatki lub korkiem z rurką do fermentacji (choć nie ma konieczności aż tak szczelnego zamykania). Umieszczamy w ciemnym, chłodnym miejscu (piwnica, obora). Po kilku dniach sok sfermentuje w kwaskowaty napój. (przepis z Polesia)
Informacje o Podpiwek z soku brzozowego
-
Jak zrobić kwas chlebowy?
powinniśmy także przechowywać go zbyt długo. To grozi wybuchem butelki! Chcesz przygotować napój w domu? Tutaj znajdziesz sprawdzony przepis na doskonały kwas chlebowy. Zobacz także: Podpiwek z soku brzozowego Seler kwas chlebowy opieńka
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki