Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tarta z białym serem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tarta z białym serem - składniki:
Tarta z białym serem - sposób przygotowania: Przygotuj ciasto: mąkę przesiej na stolnicę, pośrodku zrób dołek. Wsyp do niego cukier, szczyptę soli, proszek do pieczenia oraz skórkę otartą z połowy cytryny. Dodaj pokrojone na kawałeczki masło i żółtka. Delikatnie wymieszaj, dodaj wino, zagniataj, aż otrzymasz sprężystą masę. Ciasto rozwałkuj, podziel na 2 porcje. Połową ciasta wyłóż natłuszczoną foremkę. Zrób farsz: utrzyj ser z cukrem waniliowym i jajkiem, wymieszaj z rodzynkami. Masę rozprowadź na cieście. Rozwałkuj drugą porcję ciasta, przykryj masę. Wilgotnymi palcami sklej brzegi obu warstw ciasta. Piecz 40 minut w temp. 160 st. C.
Tarta szpinakowa na kruchym spodzie - dobry nastrój na długo