Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Tartaletki z owocami leśnymi

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Tartaletki z owocami leśnymi - składniki:
Tartaletki z owocami leśnymi - sposób przygotowania: Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Oprósz blat roboczy cukrem i rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach ok. 20 x 15 cm. Oprósz cukrem i przetocz wałek po cieście, by wcisnąć w nie cukier. Ciasto zwiń w rulon wzdłuż dłuższego boku. Pokrój rulon na 6 kawałków jednakowej wielkości. Wyłóż każdym kawałkiem foremkę do babeczek, układając ciasto spiralnie i dokładnie przyciskając je do ścianek. Ponakłuwaj widelcem ciasto na dnie każdej foremki. Wyłóż foremki papierem do pieczenia i wsyp ceramiczne kulki do pieczenia. Piecz 20 minut. Wyjmij z piekarnika, usuń kulki i wstaw z powrotem do piekarnika na 10 minut, żeby ciasto dopiekło się na środku. Natychmiast wyjmij ciasto z foremek (w przeciwnym razie skarmelizuje się i zacznie przywierać) i zostaw do ostygnięcia. Wymieszaj masło z cukrem pudrem, potem lekko ubij. Dodaj serek i dobrze wymieszaj. Włóż krem do babeczek i udekoruj owocami. Możesz posypać cukrem pudrem. Droga do sukcesu Upieczone i ostudzone babeczki można przechowywać w szczelnym pojemniku przez 5 dni. Te tartaletki wyglądają jak z wystawy w cukierni, ale wcale nie trzeba być mistrzem cukiernictwa, by je przyrządzić. Podpowiedzi: Postaraj się jak najszybciej przygotować ciasto. Jeśli będzie zbyt długo leżało, cukier zacznie się rozpuszczać i ciasto zrobi się wilgotne.
Tarta szpinakowa na kruchym spodzie - dobry nastrój na długo