Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Spaghetti z Amatrice

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Spaghetti z Amatrice - składniki:
Spaghetti z Amatrice - sposób przygotowania: Boczek kroimy w kosteczkę i wytapiamy na patelni. Na gorący tłuszcz wrzucamy posiekany czosnek i peperoncino, chwilę smażymy, mieszając. Dodajemy pokrojone, osączone z zalewy pomidory, solimy do smaku i dusimy około 10 minut. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odsączamy, przekładamy do ogrzanej miski, mieszamy z sosem. Posypujemy serem i natką, natychmiast podajemy.

Informacje o Spaghetti z Amatrice

  • Menu dnia

    Menu dnia

    Zupa-krem z czerwonej i żółtej papryki oraz pomidorów. Podawaj ją z grzankami lub kawałkami focacci. Zobacz przepis na zupę-krem z papryki . Amatrice, któremu danie to zawdzięcza swoją nazwę, to miejscowość leżąca na pograniczu regionu Lazio i Abruzzo. Spaghetti z Amatrice świetnie nadaje się na