Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Carpaccio z tuńczyka
Carpaccio z tuńczyka - składniki:
Carpaccio z tuńczyka - sposób przygotowania:
Myjemy i osuszamy listki natki, siekamy je. Usuwamy pestki z chilli, strączek również drobniutko siekamy, mieszamy z natką. Mieszaniną nacieramy polędwicę z tuńczyka. Zawijamy w przezroczystą folię kuchenną i wkładamy do zamrażalnika. Sok z cytryny wlewamy do miseczki, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, ucieramy z oliwą. Powstały sos rozlewamy na talerzykach, układamy na nim opłukane i osuszone listki rukoli. Tuńczyka wyjmujemy z zamrażalnika, rozwijamy z folii, kroimy na cieniutkie plasterki, posypujemy grubo zmielonym pieprzem.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki