Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Lody malinowo-pomarańczowe

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Lody malinowo-pomarańczowe - składniki:
Lody malinowo-pomarańczowe - sposób przygotowania: Śmietanę 18% podgrzewamy ze skórką pomarańczową, studzimy. Żółtka ucieramy z cukrem. Maliny miksujemy i przecieramy przez sito, odmierzamy 380 ml purée. Mieszamy je w misce z kremówką i sokiem pomarańczowym. Po wyjęciu kawałków skórki pomarańczowej ze śmietanki podgrzewamy ją i powoli zaparzamy nią kogel-mogel (jak w przepisie na bazę do lodów). Podgrzewamy masę, nie dopuszczając do zagotowania, szybko przelewamy przez sitko do kremówki z malinami. Studzimy, zamrażamy w maszynce do lodów. Podajemy w zmrożonych pucharkach.
Najprostsze lody bananowe. Wystarczy jeden składnik!

Informacje o Lody malinowo-pomarańczowe

  • Deser z malinami - pyszne pomysły na sezon malinowy!

    Deser z malinami - pyszne pomysły na sezon malinowy!

    przez sito i mieszamy z mascarpone, likierem i cukrem pudrem. Ubijamy śmietankę i mieszamy z masą malinową. Krem wkładamy do szprycy i wyciskamy go równomiernie na spodnią część każdego serduszka. Przykrywamy drugim serduszkiem. Autorzy przepisu: Jolanta Majewska, Maria Szkop Lody malinowo

  • Domowe lody - zrób to sam! Mamy 12 przepisów

    Domowe lody - zrób to sam! Mamy 12 przepisów

    ceny > Sprawdź ceny > Sprawdź ceny > źródło: Okazje.info Maliny i cytrusy to zgrana para. Wolisz lody w polewą? Do tych świetnie pasuje taka z gorzkiej czekolady. Lody malinowo-pomarańczowe 380 ml śmietany 18% cienko obrana skórka z 2 pomarańczy 5 żółtek 150 g