Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Łosoś zapiekany z chrzanem

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Łosoś zapiekany z chrzanem - składniki:
Łosoś zapiekany z chrzanem - sposób przygotowania: Tosty okrawamy ze skórek i miksujemy w blenderze. Masło ucieramy z chrzanem i sokiem z cytryny, mieszamy ze zmiksowanymi tostami i żółtkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem, rozkładamy na desce przykrytej kawałkiem folii kuchennej. Przykrywamy drugim arkuszem folii, spłaszczamy (można rozwałkować) do grubości pół centymetra. Przenosimy do lodówki - masło powinno stężeć.Rybę nacieramy solą i pieprzem, układamy na blasze i przykrywamy zimną masą tostowo-maślaną. Wstawiamy pod rozgrzany grill piekarnika, pieczemy 8-10 minut. Przed podaniem kroimy na porcje.