Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Fritole - pączki weneckie
Fritole - pączki weneckie - składniki:
Fritole - pączki weneckie - sposób przygotowania:
Rodzynki zalewamy na kwadrans gorącą wodą, odsączamy. Przesiewamy mąkę, dodajemy sól, cukier, jajko, drożdże i rodzynki. Wyrabiamy gładkie ciasto, stopniowo dolewając mleka. Gotowe ciasto przekładamy do natłuszczonej miski, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie, jedną łyżką nabieramy porcje ciasta, a za pomocą drugiej łyżki zsuwamy je do rozgrzanego w głębokim rondlu oleju. Smażymy z obu stron, odsączamy na papierowym ręczniku, posypujemy cukrem pudrem.
Pączki, pączuszki, pączunie - okazuj im czułość nie tylko w Tłusty Czwartek!
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki