Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Wieprzowina z orzechami
Wieprzowina z orzechami - składniki:
Wieprzowina z orzechami - sposób przygotowania:
Posiekane czosnek i cebulę szklimy na oleju w woku lub na patelni. Dodajemy pokrojone w paski polędwiczki i podsmażamy 10 minut. Wlewamy sosy ostrygowy i sojowy, mieszając. Wrzucamy pokrojoną w paseczki paprykę, seler naciowy pokrojony na kawałki o długości 1 cm, oraz orzechy. Smażymy 2-3 minuty i podajemy. Idealnym dodatkiem do tej potrawy będzie ryż.
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 3 łyżki oleju
- 1/2 kg polędwiczki wieprzowej
- 2 łyżki sosu ostrygowego
- 3 łyżki sosu sojowego
- 1 czerwona papryka
- 4 łodygi selera naciowego
- garść orzechów nerkowca
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki