Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Jagody pasteryzowane

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Jagody pasteryzowane - składniki:
Jagody pasteryzowane - sposób przygotowania: Jagody przebieramy, myjemy, osączamy na sicie. Wsypujemy do wyparzonych słoików tak, bywypełnić je do połowy (warto delikatnie postukiwać dnem słoika w kuchenny blat, by zmieściło się jak najwięcej jagód). Do każdego słoika wsypujemy 1-2 łyżki cukru, a następnie dokładamy jagody, by wypełnić słoik. Na wierzch wsypujemy 1-2 łyżki cukru. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10 minut. Wyjmujemy i pozostawiamy do ostygnięcia.

Informacje o Jagody pasteryzowane

  • Idziemy na jagody!

    Idziemy na jagody!

    wykorzystać zimą do wypieków czy naleśników lub po prostu zjeść ze smakiem ze słoika. Jagody pasteryzowane 2 kg jagód 450 g cukru Jagody przebieramy, myjemy, osączamy na sicie. Wsypujemy do wyparzonych słoików tak, by wypełnić je do połowy (warto delikatnie postukiwać dnem słoika w kuchenny blat, by