Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Medaliony wołowe z masłem sardelowym i oliwkami
Medaliony wołowe z masłem sardelowym i oliwkami - składniki:
Medaliony wołowe z masłem sardelowym i oliwkami - sposób przygotowania:
Filety anchois przeznaczone na masło zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 10 minut, po czym osączamy, osuszamy, drobno siekamy, skrapiamy sokiem z cytryny i ucieramy z masłem na puszystą masę. Oliwki osączamy z zalewy. Pozostałe anchois przekrawamy wzdłuż na połowy. Listki estragonu płuczemy, blanszujemy, odcedzamy, przelewamy zimną wodą i osuszamy. Plastry mięsa smarujemy oliwą i smażymy z obu stron na mocno rozgrzanej patelni 2-4 minuty w zależności od tego, czy mają być mniej, czy bardziej wysmażone. Usmażone medaliony oprószamy pieprzem i solą, układamy na ogrzanym półmisku. Na każdą porcję kładziemy trochę masła sardelowego. Danie przybieramy pokrojonymi sardelami, estragonem i oliwkami.
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki