Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać
Crumble truskawkowe z kokosową bitą śmietaną
Crumble truskawkowe z kokosową bitą śmietaną - składniki:
Crumble truskawkowe z kokosową bitą śmietaną - sposób przygotowania:
Piekarnik rozgrzewamy do 175°C. Do naczynia blendera wkładamy wszystkie składniki kruszonkii miksujemy na grudkowatą masę. Truskawki mieszamy z cukrem i pistacjami, wysypujemy na dno żaroodpornego naczynia. Owoce posypujemy rozdrobnioną w palcach kruszonką i wsuwamy do gorącego piekarnika. Pieczemy 20-25 minut, aż kruszonka zrobi się złota i chrupiąca. Wyjmujemy, podajemy na gorąco z dużym kleksem kokosowej bitej śmietany.
- Kruszonka:
- 75 g zimnego oleju kokosowego
- 3/4 szklanki płatków owsianych
- 1/2 szklanki pistacji
- 1/4 szklanki cukru trzcinowego
- 1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 1/4 łyżeczki kardamonu
- szczypta soli morskiej
- Oraz:
- 1 kg truskawek
- 1 łyżka cukru trzcinowego
- 1 łyżka mielonych pistacji
- bita śmietana kokosowa do podania
-
Śniadania -
Obiady -
Zupy -
Sałatki -
Ciasta -
Redakcja Ugotuj.to - ul. Czerska 8/10
- 00-732 Warszawa
- ugotuj.to@gazeta.pl
-
Porady. Jak zrobić? -
Ciasta i desery -
Nowalijki -
Napoje -
Kasze i ryż -
Przetwory
-
Gulasze -
Ryż -
Zapiekanki -
Makaron -
Ze świata -
Desery
-
Wigilia -
Obiad świąteczny -
Ryby -
Sałatki - Sałatka jarzynowa przepis
- Sałatka śledziowa przepis
- Sałatka z kuskusem i tuńczykiem
- Sałatka z pieczonymi burakami i serem owczym
- Wigilijna sałatka z czerwonej kapusty
- Sałatka śledziowa z fasolą i ziemniakami
- Sałatka pieczarkowa
- Sałatka z wędzonym łososiem
- Sałatka z groszkiem i krewetkami
- Sałatka z uszkami
-
Ciasta -
Dodatki