Tysiące przepisów z Ugotuj.to, Magazyn Kuchnia, Palce Lizać

Pulpety z ryb

Autor
A A A

Średnia ocena potrawy

Oceń przepis (0 głosów)

Pulpety z ryb - składniki:
Pulpety z ryb - sposób przygotowania: Obrać mięso z pozostałych ryb lub z mniejszych, umyślnie na ten cel ugotowanych. Wybrać starannie ości, usiekać, posolić i popieprzyć, dodać trochę gałki muszkatołowej, wymieszać z łyżką masła i 2-ma żółtkami, dać pianę z pozostałych białek, 2 łyżki tartej bułki, trochę posiekanej zielonej pietruszki, a wymieszawszy lekko, robić okrągłe wałeczki obtoczone w mące i gotować . Dają się do zupy rybnej, lub można niemi ubrać na półmisku rybę w potrawce.
Spaghetti z klopsami mięsnymi i sosem pomidorowym

Informacje o Pulpety z ryb

  • Pyszne pulpety w sosie pomidorowym [PRZEPISY]

    Pyszne pulpety w sosie pomidorowym [PRZEPISY]

    . Pod koniec gotowania sos należy przyprawić ostrą papryką, solą i pieprzem. Autor przepisu: kaktusowata81 Zobacz także: Pulpety z mięsem i kapustą Pulpety w sosie pieczarkowym Pulpety w sosie śmietanowym z jarzynami Pulpety z ryb Włoskie pulpety z mozzarellą, pomidorami i anchois

  • Szczaw

    ryby: łosoś, halibut, makrela, śledź. Zarówno grillowane, pieczone, smażone, jak i krótko gotowane w warzywnym wywarze. Ja lubię do szczawiowego sosu pulpety z ryby i ziemniaków: mięso ryby miesza się z ugniecionymi ugotowanymi ziemniakami, zieleniną i przyprawami, formuje placuszki, panieruje i smaży